dunszt.sk

kultmag

Légy jó mindhalálig a kassai Tháliában

Modern értelmezésű Légy jó mindhalálig lesz a Kassai Thália Színház idei évadának első premierje, október 18-án, csütörtökön este 7 órakor mutatják be. Móricz Zsigmond ifjúsági regényéből musicalt formáltak az alkotók. A szlovák nézők számára feliratozzák, vagy szinkrontolmácsot biztosítanak.

 

 

Az egyes vélemények szerint talán kissé naiv történet színpadra vitele napjainkban különösen friss eszköztárt és feldolgozást kíván meg. Egy tizenkét éves fiú találkozása az élet fonákságaival, majd kitartása a becsületesség mellett – a mai világra talán nem annyira jellemző, a darab sajtótájékoztatóján Dudás Péter rendező ennek ellenére érvelt meggyőzően a téma fontossága mellett. Forgács Miklós dramaturg szerint egy népszerű darabról van szó, sok színházban játsszák, illetve a regényből vett idézetekkel sok helyen találkozhatunk. 

 

 

A kassai előadás zenéjét Kocsák Tibor szerezte, a dalszövegek Miklós Tibor munkái. A darabban tíz gyerekszínész is szerepet kapott, a két főszerepet Képes Lóránt és Antal Márk játssza.

 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket