dunszt.sk

kultmag

Karl Ove Knausgård lesz a 2019-es könyvfesztivál díszvendége

Karl Ove Knausgård norvég író lesz a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. A könyvfesztivált jövőre április 25. és 28. között rendezik meg a Millenárison.

Az 1968-as születésű Karl Ove Knausgård legismertebb műve, a Harcom (Min Kamp) hat részből álló önéletrajzi regénysorozat, amelynek első három kötete, a Halál, a Szerelem és a Játék a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg. A Halál című kötetben a szerző saját gyermekkorát és apja életét írja le, részletesen taglalva a gyarló apa és a tékozló fiú közötti konfliktusokat. A sorozat további darabjaiban az élet és az álom témáját dolgozza fel a szerző. A regényfolyamot eddig huszonkét nyelvre fordították le, 2010-ben pedig eladási rekordokat döntött Norvégiában.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál eddigi díszvendégei, illetve az 1995-ben alapított Budapest Nagydíjjal kitüntetett írói, költői között szerepelt többek között az osztrák Ernst Jandl, a magyar születésű izraeli Ephraim Kishon (Kishont Ferenc), a Nobel-díjas magyar Kertész Imre, az indiai születésű angol Salman Rushdie, a Nobel-díjas perui Mario Vargas Llosa, a Nobel-díjas német Günter Grass, a spanyol Jorge Semprún, a francia Michel Houellebecq és a finn Sofi Oksanen. Az utóbbi években az amerikai Jonathan Franzen, a norvég Jostein Gaarder, a török Orhan Pamuk és idén a német Daniel Kehlmann volt a díszvendég.

2016-ban a könyvfesztivál díszvendége Szlovákia volt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket