dunszt.sk

kultmag

Itt az idő! – A napokban kerül mozikba Lars von Trier új filmje

Lars von Trier legújabb filmje hatalmas felháborodást keltett idén Cannes-ban, a mozi termekből tömegesen vonultak ki a nézők. A rendező személye hosszú évekig tiltólistán volt a fesztiválon, az pedig, hogy Trier alkotása az idei fesztiválon debütált, koránt sem jelentheti azt, hogy megalkuvásról lenne szó, esetleg azt, hogy Lars von Trier cizellált volna a stílusán. A ház, amit Jack épített vetítése ugyanis oly mértékű felháborodást keltett, hogy azon még maga a rendező is meglepődött.

 

 

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

 

 

A produkció a napokban kerül a hazai mozikba, egy igazi pokoljárásra számíthatnak tehát a nézők. Kérdés azonban, mennyire dőlhetnek majd hátra a bátor vállalkozók.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket