dunszt.sk

kultmag

Soha nem volt még ennyi magyar jelölés az Oscar-díjra

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában van magyar esélyes: Nemes Jeles László Napszállta, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő, Kovács István Ostrom, valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze és Bucsi Réka Solar Walk című alkotása.

Az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének új filmje, a Napszállta a legjobb idegennyelvű film kategóriában versenyez.

 

 

Kovács Istvánnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemenen készített, Ostrom című diplomafilmje szintén esélyes. Az alkotás megkapta a Diák Oscar-díjat, így nevezhetővé vált az Oscar-díj rövidfilmes kategóriájába.

 

 

Andrasev Nadja A nyalintás nesze című műve Bodor Ádám Megbocsátás című novellája alapján készült, s elnyerte 2017-es New Orleans-i Filmfesztivál (NOFF) animációs fődíját. A NOFF úgynevezett „Oscar-kvalifikáló fesztivál”, vagyis amelyik rövidfilm itt nyer, az automatikusan nevezhetővé válik az Akadémia díjára.

 

 

Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készítette el a Solar Walk című 21 perces animációját, amely Berlinalés debütálásakor elnyerte az Audi Short Film Award-ot. Nemrégiben az Oscar-kvalifikáló Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztiválon kapta meg a Nelvana Grand Prize rövidfilmes fődíjat, s ezzel Oscar-esélyessé vált a legjobb animációs rövidfilm kategóriában.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket