dunszt.sk

kultmag

Itt az év magyar filmje!

Miután barátnője, Anna, aki éppen Párizsban tölti ösztöndíjas éveit szakít vele, Tamás élete darabjaira hullik. A harmincas évei elején járó férfi a múltba merülve próbálja meg feldolgozni a veszteséget. Az elvesztett szerelmen és a múlton való töprengés közben Tamás keserű megállapítást tesz a magyarországi társadalom elveszettségéről. 

Már a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan is egy elég nagy mértekben személyes alkotás volt, de Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek szinte 100%-ban az – írja a Mafab.hu. És bár sok hasonlóságot lehet felfedezni a két mozi között, ez egyáltalán nem egy „önremake” lett. A Rossz versek már teljes mértékben egy intim és nagyon személyes, az emlékekre, valamint az azok megbízhatatlanságára épülő, játékos önboncolgatás. Ahol a múlt és a jelen sokszor összefolyik. És ezzel a módszerrel, a film kap egy nagyon üde és jó tempót, ami a zseniális nyitánytól egészen a szép és visszafogott lezárásig ki is tart. Sokszor katartikus élmény, valamikor nagyon érzéki, máshol pedig a sok poén ellenére nagy gyomrosokat is tud adni. Szóval kettőből kettő Reisz  Gábor mérlege eddig, aztán majd meglátjuk hogyan tovább innen.

„Ez a mágikusan realista vagy realistán mágikus szubjektív filmnyelv, amin Reisz Gábor immár másodszor szólal meg, csak rá jellemző, és láthatóan egyre jobban beszéli.” (Lásd Hungler Tímea kritikáját a Revizoron)

A film trailere itt tekinthető meg:

A Rossz versek adatlapja a Magyar Film Adatbázisban itt található.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket