dunszt.sk

kultmag

Az utolsó tűzijáték – Találkozások tehetségprogram a Bethlen Téri Színházban

Január 8-án 19.00-kor kerül bemutatásra a Bethlen Téri Színházban Az utolsó tűzijáték című előadás Földes Eszter és Udvaros Dorottya főszereplésével. A kétszereplős előadás a Bethlen és a Manna közös, Találkozások tehetségprogram jának újabb darabja; a rendező, Csábi Anna marosvásárhelyi rendező egyike a minden év tavaszán kiírt Találkozások-pályázat nyerteseinek.

Meddig tart a szülői hivatás, meddig anyja valaki felnőtt lányának? Megtörténhet, hogy egy anya ne szeresse gyermekét? Gyűlölheti, lenézheti egy gyermek a szüleit? Bepótolható-e az anyai odaadás? Lehet egy gyermek a meg nem valósult szakmai vágyak beteljesítője, vagy nem más, mint rivális, tolvaj? Létezik jó szülő-gyermek kapcsolat, ha két ellentétes mentalitású generáció egymásnak ennyire kiszolgáltatott?

Egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszony, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. A lány óhatatlanul mindkét történetben továbbviszi a szülők bűneit, hiszen már maga is világra hozta a legújabb generáció egyik tagját.

Az előadás Facebook esemény oldala.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket