dunszt.sk

kultmag

Új szerepet kapott Kulka János

Joggal hihette a közönség, hogy amikor Kulka János sztrókjából felépülve nem hosszabbított szerződést a Katona József Színházzal, végleg búcsút mondott a színpadnak is. Korábbi nyilatkozatai is ezt a feltételezést támogatták,  az utóbbi időszakban kizárólag filmes szerepekben láthattuk, így például Ujj Mészáros Károly legújabb, X – A rendszerből törölve című munkájában, de feltűnt a TV2 Bogaras szülők sorozatában is.

Fotó: Bokor Krisztián

Január 30-án pedig visszatér a színházhoz is, méghozzá a Dollár Papa Gyermekei független alkotócsoport Árvácska című előadásában. A Móricz-regény adaptációját Ördög Tamás rendezi a Trafóban, Kulka János pedig egy olyan néma karaktert játszik, aki eredetileg nem szerepel a műben:

„Ez egy speciális szerep, egy néma figura, aki végigkíséri a történetet, hasonlóan Móriczhoz, aki 57 éves korában a Szabadság hídon megismerte, majd felkarolta Csibét, a fiatal lelenc lányt, akinek a történetét novelláiban és az Árvácska című regényben jegyzett le” – nyilatkozta Ördög Tamás a Fidelónak.

A friss hírek szerint márciusban újabb független színházi előadásban láthatjuk a színészóriást, ezúttal a Trojka Színházi Társulással készül egy Cseresznyéskert-feldolgozásra, amelyben Firszt, az öreg inast alakítja. Ám nem csupán emiatt különleges a produkció, Soós Attila rendező ugyanis az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet körtermében álmodja meg Csehov klasszikusának nagyon is mai adaptációját, amelyből ráadásul két variáns is készül: a történet évszaktól függően lakja be a játékteret.

Fotó: Bokor Krisztián

Az előadás színlapja:

Trojka Színházi Társulás: Cseresznyéskert – pénzes komédia tragikus napokról

Anton Pavlovics Csehov: Cseresznyéskert című darabját Morcsányi Géza fordítása alapján színpadra alkalmazta: Balassa Eszter

Szereplők: Ljuba: Gryllus Dorka, Ánya: Eke Angéla, Várja: Nagy Dóra, Lopahin: Bárnai Péter, Gajev: Mátrai Lukács Sándor, Trofimov: Soós Attila, Firsz: Kulka János
Látvány: Lakatos Márk
Dramaturg: Balassa Eszter
Rendezőasszisztens: Mész Adrienn
Rendező: Soós Attila

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket