dunszt.sk

kultmag

Érkezik a Magyar Háló, az új hazai filmdíj

A Magyar Filmadatbázis a közelmúltban új filmes díjat alapított, amelynek célja, hogy a nézők mellett a szakma megbecsült újságírói számára is lehetőséget biztosítson arra, hogy a népszerű külföldi produkciók, valamint a legrangosabb filmes seregszemléken is rendszeresen hangos sikert arató magyarországi alkotások mezőnyéből kiválasszák az év legjobbjait.

A szavazók három kategóriában voksolhatnak az év legkiemelkedőbb magyar alkotásaira és egyéni teljesítményeire, valamint további ötben a külföldi filmek mezőnyéből, melyek:

– legjobb magyar film
– legjobb magyar színész
– legjobb magyar színésznő,
– legjobb akciófilm
– legjobb családi és animációs film
– legjobb dráma
– legjobb sci-fi / fantasy / horror és
– legjobb vígjáték.

A szavazatokat a Magyar Háló weboldalán várják a szervezők 2019. március 1-ig. A Magyar Háló Internetes Filmdíjakat egy héttel később a hazai kritikusok jelenlétében ünnepélyes keretek között hirdetik ki. További részletek a magyarhalo.hu-n.

Március elején rendhagyó eseményen hirdetik ki a szervezők az első alkalommal megrendezett Magyar Háló Internetes Filmdíj nyerteseit, melyekről két szekcióban a magyarországi kritikusok és a hazai mozizók szavazatai fognak dönteni.

 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket