dunszt.sk

kultmag

Már lehet pályázni az Örkény István drámaírói ösztöndíjra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.  Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni. Pályázhatnak az 1979. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot, és jelenleg nem részesülnek egyéb állami támogatásban.  Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, összege 2019. január 1-től december 31-ig: bruttó 200.000 Ft/hó.

Beérkezési határidő: 2019. február 8. péntek

Forrás: OSZMI

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a PIM – OSZMI által működtetett szakértői kuratórium bírálja el.

A kuratórium tagjai: Radnóti Zsuzsa, dramaturg (a Magyar Színházi Társaság képviselője), Kiss József, rendező, író (a Magyar Teátrumi Társaság képviselője), Lázár Balázs színművész, költő (a Magyar Művészeti Akadémia képviselője), Rózsássy Barbara költő (a Magyar Írószövetség képviselője) és Térey János, író, költő, műfordító (a Szépírók Társaságának képviselője).

A részletes pályázati feltételek a pályázati felhívásban olvashatók, amely ide kattintva letölthető.

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Horváth Hermina, Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet horvath.hermina@oszmi.hu  (+36 1 375 1184/106 mellék)

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket