dunszt.sk

kultmag

J. D. Salinger családja közreadja a szerző eddig meg nem jelent műveit

A napokban adott interjút Matt Salinger, a Zabhegyező szerzőjének, J. D. Salingernek a fia a Guardiannek.

A 2010-ben elhunyt író, a huszadik század alighanem egyik legtitokzatosabb irodalmi alakja. Salinger 1965-öt óta nem adott közre szöveget, utolsó publikációja Hapworth 16, 1924 címmel jelent meg a New Yorker magazinban. A novella a Glass-család legidősebb sarjának és a Glass-történetek központi karakterének, Seymour Glass levele szüleihez.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Salinger az elmúlt évtizedek során nem dolgozott.  Salinger jelentős kéziratot hagyott maga után, amelyekről szigorúan rendelkezett, hogy melyek kerülhetnek közlésre halála után. Matt Salinger az interjúban  beszélt arról, hogy a család készen áll arra, hogy ezeket a műveket a közeljövőben közreadja, ugyanakkor hozzátette azt is, hogy nem kívánják apja hagyatékát egyszerűen kiárusítani:

” Soha nem lesz Salinger elnevezésű vodka.”

Matt elmondása szerint apja írásművészete ugyan nem ment át nagyobb változás alatt a nyilvános hallgatás időszaka alatt, azonban olyan műveket alkotott, amelyek elhivatott olvasói számára nagyobb jelentőséggel bírnak. A család 2011 óta dolgozik a kéziraton, hogy azok publikálásra kerülhessenek, így bizonyosra vehető, hogy a szerző minden eddig meg nem jelent művét közreadják.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket