dunszt.sk

kultmag

Budapesten David Lynch tárlata, a Small Stories / Kis történetek

Idén harmadszor kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb fotográfiával kapcsolatos eseménye, a Budapest Fotófesztivál. A rendezvény egyben egy különlegességgel indít, amely február 28-án nyitja meg kapuit a Műcsarnokban.

A Budapest Fotófesztivál rendezvénysorozata ugyanis közép-európai premierként otthont ad David Lynch: Small Stories / Kis történetek című tárlatának. Az amerikai rendező kiállítása főként portrékból és reprodukciókból álló fotómontázsok, amelyek az értelmezés újabb horizontjait kívánják megnyitni. Az így létrejövő világok pedig olyan atmoszféra- és hangulatteremtő erőkkel rendelkeznek, amelyek már ismerősek lehetnek a rendező munkásságából a befogadó számára.

Lynch munkáinak többségében domináns elemként vannak jelen az álmok, így művei gyakran pszichedelikusak, ily módon az érzelmek, a valóság és a tudattalan határvonalain mozognak. Egy belső utazásra kalauzolnak, ahol megszűnni látszik a nyugalom és a komfortérzet. Mindez olykor abból is fakad, hogy Lynch képi világától nem idegen az erőszak és a szorongás merész és egyben művészi ábrázolása.

A kiállítás 2014-ben indult a Maison Européenne de la Photographie és az Item gallery közös szervezésében, Budapesten pedig április 30-ig tekinthető meg.

Fotó: www.budapestphotofestival.hu

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket