dunszt.sk

kultmag

Már ismertek az idei Völgy első fellépői, lesz néhány izgalmas újítás is

Közzétette a Művészetek Völgye stábja az idén 29. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál első két külföldi sztárfellépőjét. Újdonság, hogy a fesztivállal párhuzamosan idén fotós-videós tábor is várja a völgylakókat.

A részletes program még nem, de két fellépő neve már ismert, akik idén biztosan ott lesznek Kapolcson. Július 20-án este Alice Francis, a temesvári születésű, Németországban élő énekesnő lép fel triójával. A hip hop, swing, electro, jazz és swingtronic műfajokat keverő formáció hirtelen robbant be a köztudatba, és rögtön olyan előadókkal állt színpadra, mint Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy.

A Panoráma színpadot július 25-én este az Amber Run veszi birtokba. A brit indie rock csapatot 2013-ban ismerte meg a nagyvilág, amikor az angliai Reading Festival BBC Introducing színpadán csaptak a húrok közé. 2014-ben jelent meg első albumuk, azóta óriási rajongótáborra tettek szert.

Az idei fesztivál egyik nagy újdonsága a Völgy Fényműhely lesz, ahová várnak minden vállalkozó kedvű, kezdő vagy tanuló fotóst és videóst, akik egyedülálló környezetben, Magyarország legnagyobb fesztiváldíszletében valósíthatják meg ötleteiket. Mindehhez igénybe vehetik szakmai mentorok és oktatók segítségét, illetve workshopokon és előadásokon is részt vehetnek. A tábor részletei és jelentkezés itt.

A 2019. július 19. és 28. között zajló fesztivál szervezői idén is nagy gondot fordítanak a környezetvédelemre és -tudatosságra. A hulladékmegőrzés érdekében bevezetik az újrapohár rendszert, illetve arra biztatják a látogatókat, hogy bátran hozzanak saját poharakat, tányérokat, evőeszközöket. A vendéglátóhelyeken cukornádból készült tányérokat, tálcákat és kukoricából készült evőeszközöket használnak majd, melyeket a fesztivál végén Keszthelyen komposztálnak. Idén még több szelektív hulladékgyűjtő egységet helyeznek el a három településen (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend), és a látogatókat is több felületen ösztönzik majd a gyűjtők tudatos használatára.

A Völgy programkínálatában is visszaköszön a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Workshopokat, játékokat szervez többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a WWF, a Bakony-Balaton Geopark, a ZöldZugoly, a Jane Goodall Intézet, illetve a BEEEZZZ projekt. A program része lesz Varga Livius előadása, vagy Kollár-Klemencz László kiállítása is.

További programok és információk hamarosan a Művészetek Völgye weboldalán. S egy tavalyi kollázs:

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket