dunszt.sk

kultmag

Mozikban Szász Attila legújabb filmje, az Apró mesék

Ma este 19 órától tartják a közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítését Szász Attila első mozifilmjének az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az Apró meséket országszerte március 14-től vetítik majd a mozikban. Szász Attilának, A berni követ, a Félvilág és az Örök tél rendezőjének ez az első kifejezetten mozivászonra készült filmje.

Az Apró mesék története hónapokkal a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből. Később mikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben a férfi saját háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója egy korábbi gyűjtőmunkája során akadt rá az Apró mesék történetének alapjául szolgáló világháború utáni apróhirdetésekre, amelyekben hozzátartozók érdeklődnek a háborúban eltűnt fiaikról, férjeikről, rokonaikról.

Rendező: Szász Attila

Forgatókönyvíró: Köbli Norbert

Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente

Producer: Köves Ábel és Lajos Tamás

Operatőr: Nagy András

Zeneszerző: Pacsay Attila és Parádi Gergely

 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket