dunszt.sk

kultmag

Teljes az Aida szereposztása (Szegedi Szabadtéri Játékok)

Fiatal operaénekeseket, hazai sztárokat vonultat fel az Aida, az operák királynője. A darab a Dóm téri színpadon, a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál, a címszerepet Ádám Zsuzsanna, többszörös díjnyertes szoprán énekli majd. A Radamest játszó László Boldizsár mellett partnerei lesznek még Kálmándy Mihály, Gál Erika, Kiss András, Kovács István, Kálnay Zsófia és Szerekován János.

Ádám Zsuzsanna (Fotó: Szamosi András)

Kesselyák Gergely karmester-rendező egyedi stílusa már a nagysikerű Turandoton és Nabuccón is megmutatkozott, az Aida is ilyennek ígérkezik. „Az Aida nekem remekmű, kompozíciós szempontból az operák operája” – mondta Verdi nagyszabású operájáról. Izgalmas látványvilág, különleges rendezői megoldások és remek szereplőgárda fémjelzi a július 26-án és 27-én látható operát, melyet Pál Tamás dirigál majd.

Ádám Zsuzsanna életében először formálhatja meg ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet. A fiatal szoprán számos szerepben és megmérettetésen bizonyított már, fontos nemzetközi versenyeken szerepelt eredményesen. Milánóban első díjjal jutalmazták, tavaly pedig Marton Éva Énekversenyén második helyezést ért el. Darabbeli partnerének, László Boldizsárnak is újdonság lesz a szerepe. A Dóm téri közönségkedvenc tenornak ez lesz az ötödik évada a Szabadtéri Játékokon egymás után.

Kálmándy Mihály bariton Amonasro, Etiópia királyát kelti életre, Kiss András basszus pedig Ramfis főpap szerepét énekli, mindketten visszatérőnek számítanak a Dóm téri színpadon. Gál Erika, a Magyar Állami Operaház mezzoszopránja viszont először szerepel a játékokon Anneris szerepében, ahogy a főpapnőt alakító Kálnay Zsófia is. Egyiptom királyának szerepét a nemzetközi hírű basszus, Kovács István énekli, a hírnököt pedig a Szegeden is népszerű tenor, Szerekován János.

Az opera a szólistákon kívül több száz szereplő igényel, csak a kórus létszáma meghaladja a 120 főt. A darabhoz Zeke Edit tervezett LED-falat is igénylő, letisztult formavilágú díszletet, melyet Velich Rita művészi jelmezei egészítenek ki.

Díszletterv
Jelmeztervek

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket