dunszt.sk

kultmag

Digitális detox

Récsei Noémi televíziós és rádiós műsorvezető következő beszélgetőestje, március 27-én (szerdán) 17:30-kor a galántai Esterházy kastély épületében található Wine&Coffee-ban, Digitális detox címen az online és virtuális világ(ok)tól való függőség kérdéskörére fókuszál. Az est házigazdájának beszélgetőpartnere a témával kapcsolatban Herendi Kata pszichológus, a Pszichoforyou online magazin főszerkesztő-helyettese lesz.

A beszélgetés többek közt olyan kérdésekre keresi majd a választ, hogy: milyen megküzdési stratégiák állnak a mobilfüggőség legyőzése mögött? Számadatokban mekkora méreteket ölt a digitális figyelemelterelés? Vajon milyen léptékkel haladunk a digitális lábnyomtól a mobilfüggőségi felé? Milyen stratégiák mentén válik áthidalhatóvá korunk legnagyobb problémája?

A beszélgetés Catherine Price amerikai újságíró tavaly magyarul is megjelent Digitális detox – Győzd le a mobilfüggőséget című könyvét veszi alapul. Price könyvében feltérképezi, hogyan hat a folyamatos elérhetőség az agyra, a testre, a társas kapcsolatokra és a társadalomra. Felhívja a figyelmet, hogy a telefonunkkal töltött jelentős mennyiségű idő befolyásolja az elmélyült gondolkodást, az információk befogadását és feldolgozását, illetve az új emlékek kialakításának képességét. A kötet második felében az írónő megoldást is kínál az olvasónak egy harmincnapos „kúra” formájában: „Az írónő – az általa használt párkapcsolati metaforánál maradva – harminc napnyi „párterápián” kísér végig minket és a telefonunkat, amely során minden nap egy új lépés egy fenntartható, egészséges(ebb) viszony felé” – írja az est vendége a könyvről a pszichoforyou-n.

 

Az estre a belépődíj tetszőleges.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket