dunszt.sk

kultmag

Norvégia a 2019. évi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég-országa

2019. április 25-én, csütörtökön elkezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, melynek már ismert a teljes programja is. A négy napig tartó rendezvény díszvendég-országa Norvégia, díszvendége Karl Ove Knausgård, aki Budapest főpolgármesterétől vehet át a Budapest Nagydíjat.

Minden éven újabb ország vagy régió mutatja be díszvendégként a kultúráját. Idén Norvégia közreműködésével Marta Breen, Vigdis Hjorth, Breiteig, Bjørn Berge és Tomas Espedal mutatkozik be a hazai közönségnek. A fesztivál díszvendége, Karl Ove Knausgård hatkötetes önéletrajzi regényfolyamával vált ismertté, mely a huszonegyedik századi férfilét kihívásairól szól. Április 27-én, szombaton Szegő János szerkesztővel beszélget. A nemzetközi programok ezzel nem érnek véget: sor kerül az Európai Írótalálkozóra, és az Elsőkönyvesek Fesztiváljára is, ez utóbbi 28 ország közös vállalkozása, ahol elsőkönyves prózaírók mutatkoznak be.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ezen kívül is programok sokaságát kínálja: Spiró György, Bodor Ádám és sok más író könyvbemutatója, dedikálások, felolvasások, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, kiállítások, gyermekirodalmat népszerűsítő gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Mindez a teljesség igénye nélkül, terjedelmi okokból ugyanis lehetetlen ezen a fórumon a teljes vagy akár átfogó programajánló.

További részletek elérhetőek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál oldalán, a program innen tölthető le.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket