dunszt.sk

kultmag

Hamarosan a mozikban Gaspar Noé legújabb filmje, az Eksztázis

A rendező legújabb alkotását a tavalyi Cannes-i filmfesztiválon mutatták be, amely a kritikusok meghatározó része szerint a legjobb film volt, amely szerepelt az eseményen.

Bár a rendező filmje az elmúlt egy évben több díjat is bezsebelt, köztük Stiges filmfesztiválon a legjobb filmnek járó kitüntetést, továbbá Lumiere- díjra is jelölték, közel egy évet kellett várni, hogy a hazai mozikba is megérkezzen.

A film története szerint táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.

Gaspar Noé korábbi alkotásait rendre kisebb-nagyobb botrányok kísérték. A rendező nevéhez további olyan filmek köthetőek, mint a Visszafordíthatatlan, a Szerelem, az Egy mindenki ellen és az Enter the Void. Az Eksztázist mindössze 15 nap alatt forgatták le, a jelenetek és a dialógusok többségében improvizáltak. A hazai mozikban pedig még ezen a héten, április 11-én kerül bemutatásra.

Fotó: Wild Bunch

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket