dunszt.sk

kultmag

Hétfőn kezdődik a Magyar Filmhét

Április 22-én, hétfőn kezdődik a Magyar Filmhét, és április 27-ig, szombatig tart. A Corvin Moziban kísérő programokkal együtt nagyjából 200 filmet vetítenek, idén először a televíziós sorozatok is megjelennek a Filmhét programjában.

Bár a Magyar Filmakadémia öt évvel ezelőtti megalapításakor is szóba került,  idén először kerül sor életműdíj átadására a nyitóeseményen. A díjat öt művész, Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera veheti át munkásságáért, a tervek szerint a következő években is öt-öt művész kapja majd meg. A játékfilmes műfajban tizenkilenc, a televíziós forgalmazású filmek szegmensében pedig 44 díjat ad át a Magyar Filmakadémia Egyesület, mondta el Novák Emil, a Magyar Filmakadémia elnöke.

A Filmhét során a mozifilmek kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg a Corvin moziban, a televíziós forgalmazású filmek (tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film és televíziós sorozatok) megtekintése ingyenes. A teljes program megtekinthető a Filmhét oldalán.

 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket