dunszt.sk

kultmag

Cséfalvay András kiállítása és tárlatvezetése a Trafóban

Április 26-án, pénteken este 18 órától Cséfalvay András tart tárlatvezetést Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad című egyéni kiállításában a Trafó Galériában.

Cséfalvay András alternatív történetmesélésen alapuló művészeti gyakorlatában a tudás és a nyelv működésének új perspektíváit, valamint a tudomány valóságértelmezésünkre tett hatásait keresi. Videóiban a legkülönbözőbb élő és élettelen entitásoknak kölcsönöz hangot; valós történelmi személyeknek, tárgyaknak, dinoszauruszoknak, vagy akár egy távoli bolygóról érkező nagykövetnek.

A Trafó Galériában bemutatott legújabb videó-műveiben különböző vallásos, babonás és a tudomány területén belül egymásnak ellentmondó megközelítések jelennek meg. Cséfalvay lazán vált nézőpontot a különböző paradigmák között annak érdekében, hogy rátaláljon a jelen megértéséhez vagy a jövő elképzeléséhez az adott szituációban leghatékonyabbnak bizonyuló eszközre.

Cséfalvay András (1986) Pozsonyban él és dolgozik. Festészeti és matematikai tanulmányai után 2015-ben szerzett doktori fokozatot a Szlovák Képzőművészeti Egyetemen. 2009-ben elnyerte az Oskár Čepan-díj fődíját. Műveivel legutóbb az Óbudai Társaskör Galériában látható egyéni kiállítása (2018) vagy az OFF-Biennále Budapest keretében rendezett Repülő kajak című kiállításon (2017) találkozhatott a hazai közönség.

A kiállítás április 4-én nyílt meg és május 19-ig látogatható.

Az esemény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

További információ a kiállításról itt.

A tárlatvezetés facebook-eventje.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket