dunszt.sk

kultmag

Előadás készült a Fedél Nélkül szerzőinek műveiből

Mesélni mindenki szeret – de mesét hallgatni talán még jobban. A Kakaóscsiga egy felnőtteknek készült „meseest”, mely a Fedél Nélkül hajléktalan szerzőinek a szövegeire épül. A Centrál Színházban bemutatott előadás májusban 2 alkalommal, 8-án és 15-én látható a Három Hollóban.


Egy férfi, nevezzük Énnek, egy hosszú nap után hazaérkezik erdőszéli kunyhójába. Leveszi a kabátját, lemotyózik, és mesélni kezd. Mesél nekünk a szokásairól, a mindennapjairól, beszámol a megfigyeléseiről, az élményeiről. Egyszóval az életéről. Kis kartonbirodalma fokozatosan telik meg emlékekkel, történetekkel, vágyálmokkal, fantáziákkal.

A színpadon megelevenedő, humort sem nélkülöző alkotásokon keresztül felfedezhetjük a hajléktalansorsba kényszerült emberek gazdag, szellemes, életigenlő belső világát. A történetek így arra világítanak rá, hogy érdemes figyelni az apró emberi rezdülésekre – függetlenül attól, hogy az embernek van-e fedél a feje fölött, vagy sem.

Az előadás a Menhely Alapítvánnyal együttműködésben jön létre, a helyszínen támogató jegy vásárlására lesz lehetőség, amelyekből befolyt bevételt a Fedél Nélkülnek ajánlják fel az alkotók, művészeti tevékenységük támogatására.

Szerzők: Herczeg Árpád, Horváth Csilla, Kovács Béla, Orbán Anna, Zilahy Tamás (Fedél nélkül szerzői)

Előadja: Papp János

Produkciós menedzser: Kovács Brigitta
Rendező: Cortés Sebastián

Zene: Kalotás Csaba
Animációs film: Bányai Zsuzsanna
Díszlettervező: Barbora Skaburskė
Világítástervezés: Váradi András
Dramaturg: Nagy Orsolya

Fotó: Kővágó Nagy Imre
Grafika: Bányai Zsuzsanna, Molnár Luca
Project mapping: Szabó Kristóf – KristofLab

Támogatók: Hajléktalanokért Közalapítvány, Nemzeti Kulturális Alap
Partnerek: Menhely Alapítvány, Fedél Nélkül, Centrál Színház, Három Holló

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket