dunszt.sk

kultmag

Hét bemutatót ígér a Vígszínház következő évada

A klasszikus művek mellett új remekekkel is gazdagítja műsorát a Vígszínház 2019/20-as évada – derül ki a színház május elsején közzétett évadtervéből, melyben helyet kapott A nagy Gatsby, a Mágnás Miska, továbbá Molnár Ferenc, Spiró György, Tolsztoj, Synge és Shakespeare művei is.

A Vígszínház társulata inspiráló, elgondolkodtató előadásokkal, nem szokványos, formabontó produkciókkal várja közönségét a jövő évadban – áll a színház hivatalos honlapján. Nos, a programtervet mustrálva ez az ígéret beteljesülni látszik. Íme a Vígszínház jövő évi repertoárja:

Scott Fitzgerald kultikus, világhírű regénye nyomán bemutatják A nagy Gatsby című zenés darabot, melynek dalait Kovács Adrián szerezte, szövegkönyvét és dalszövegeit Vecsei H. Miklós, a színpadi adaptációt pedig ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki egyben az előadás rendezője is.

Közel húsz év után újra színpadra állítják Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét Eszenyi Enikő rendezésében.

Ismét műsorra kerül Molnár Ferenc, a színház legendás háziszerzőjének A doktor úr című vígjátéka, Zsótér Sándor rendezésében. A bohózat közel negyven éve debütált és aratott hatalmas sikert a Vígszínház színpadán.

Spiró György Honderű című komédiáját a Vígszínház kamaraszínházában, a Pesti Színházban mutatják be, Valló Péter rendezésében.

Lev Toltsztoj Anna Karenina regényének adaptációval is bővül a műsorkészlet, melyet Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője visz színre.

A bemutatók között szerepel még J. M. Synge A nyugati világ bajnoka című műve Rudolf Péter rendezésében, valamint Shakespeare királydrámája, a II. Richárd, melyet a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor rendez majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket