dunszt.sk

kultmag

A tus útja – Pantsireva Anna kiállításmegnyitója

Az Anna Vladi néven ismert képzőművész közel 12 éve alkot a sumi-e japán, valamint a guo hua hagyományos kínai festészet műfajában, emellett tradicionális japán és kínai kőpecséteket is készít, de régóta bűvöletben tartja a keleti kalligráfiaművészet is.

A jelenleg Budapesten élő és alkotó művész tagja az Orosz Művészek Szakmai Szövetségének, valamint a Nemzetközi Kalligráfia és Kínai Festészeti Társaságnak is. Pantsireva Anna munkáit több nívós nemzetközi kiállításon is díjazták, számos tárlata nyílt az Egyesült Államokban, Oroszországban, valamint Kínában és Magyarországon is.

Művészetét a keleti festészetfilozófia iránti mély elköteleződése hatja át. Célja, hogy a világ sokszínűségét és harmóniáját a látszólag egyszerű képekben tükrözze, melyek gyakran visszatérő motívumai a virágok, a madarak és a természet.

A tus útja című kiállítást május 6-án, hétfőn 18.00 órakor nyitják meg az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. A megnyitó során a látogatóknak alkalmuk nyílik a hagyományos japán koto zene kíséretében megismerni a kiállított képek készítésének technikáját is.

A tárlat június 7-ig látogatható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket