dunszt.sk

kultmag

Van száz szavad Budapestről?

Idén hatodik alkalommal hirdeti meg a Mindspace a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve a 100 szóban Budapest című pályázatot. A legfeljebb száz szavas, Budapesthez kötődő írásokat július 15-ig van lehetőség beküldeni.

A legjobbnak ítélt száz történet zsebkönyvben jelenik meg, melyek közül tizenkettőt kortárs művészek is illusztrálnak, az első három helyezett pedig pénzjutalomban is részesül. A 18 éven aluliak kategóriáját külön díjazzák. A beérkezett írásokat a négytagú zsűri anonim rendszerben bírálja el. Az idei év zsűritagjai: Székely Kriszta filmrendező, Jakab Juli színésznő és dramaturg, Busa Pista zenész és Nagy Dániel Viktor színész.

Az alkotásokból az októberi CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon nyílik kiállítás, amelynek megnyitóján a három legjobb írás megzenésített változata is elhangzik majd.

A projekt alapötletét a chilei Santiago en 100 palabras elnevezésű pályázat adta, amely már közel 16 éve tartja lázban a latin-amerikai nagyváros lakosságát, és amely az elmúlt években Chile egyik legfontosabb irodalmi versenyévé nőtte ki magát. A felhívást Európában elsőként Budapesten rendezték meg 2014-ben. A 100 szóban Budapest pályázatra tavaly mintegy 1400 írás érkezett.

A pályázatot 2016-ban a V4-ek fővárosai is meghirdették, így Pozsony is. Az akkori felhívásra közel 200 szlovák nyelvű pályamű érkezett, melyek közül a legjobbnak ítélt, végső 12 munkát ide kattintva lapozhatod át.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket