dunszt.sk

kultmag

Hajnalig tartó művészfilmvetítés

Egyetlen karszalag megvásárlása elég ahhoz, hogy Budapesten, május tizenhetedikén öt művészmozi 14 termének vetítéseiből szemezgethessünk. Az Artmozik éjszakájába a Művész, Puskin, Toldi, Kino Café mozik és a Tabán Artmozi kapcsolódik be, hogy 18:00-tól másnap reggel hatig folyamatos filmvetítéssel ünnepeljék a művészfilmek világát.

A programban olyan filmek is szerepelnek, melyeket először, az országos premier előtt láthatnak majd a nézők, mint például Pedro Almodóvar új filmjét, a Fájdalom és dicsőséget, de a listán szerepel a Yao utazása Omar Sy, vagy a Csillagok határán Robert Pattinson főszereplésével is.

Ne csüggedjenek azok sem, akik lemaradtak a Suspiria, vagyis a Sóhajok című filmről, vagy a Teljesen idegenekről, esetleg Nicolas Cage meglepetésfilmjéről, a Joe-ról: a mozik műsorából már kikerült filmek megtekinthetőek lesznek, feltehetőleg utoljára nagyvásznon.

Természetesen a magyar filmek sem hiányozhatnak a programból: a nagy sikerű animációs Ruben Brandt, a gyűjtő; a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan készítőinek új filmje, a Rossz versek, valamint a frissen bemutatott, magyar underground együttesekre fókuszáló Pécsi szál is szerepel a vetítések listáján. Nem feledkezhetünk meg az elmúlt hónapok olyan artmozis sikerfilmjeiről sem, mint Bradley Cooper és Lady Gaga Csillag születik-je, Gaspar Noé Eksztázisa, a Bohém rapszódia, a Zöld könyv vagy A kedvenc, de ezeken kívül még sok más filmélmény újraélésére kínál lehetőséget az Artmozik éjszakája.

Kuriózumnak számítanak az eredeti  nyelven, felirattal vetített filmek is. A karszalagra a fent említett öt moziban lehet szert tenni. A vetítések időpontja, részletes listája itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket