dunszt.sk

kultmag

Összművészeti minifesztivál az Art Quarter Budapestben

Zenei programokkal, kiállításmegnyitókkal, interaktív installációval, performansszal, műteremlátogatásokkal várja az érdeklődőket május 17-én és 18-án Art Quarter Budapest minifesztiválja. Az épületben, ahol a ’30-as évekig sört főztek, ma egy dinamikusan fejlődő, nemzetközi kortárs művészeti központ működik műtermekkel, stúdiókkal és kiállítótérrel, amely helyek az AQB Open House keretein belül szabadon bejárhatóak lesznek.

Tiernan Cross

Ízelítő a színes programból:

A programok az AQB Pavilon Kávézójának megnyitójával kezdődnek, majd a házban működő Spatial Sound Institute kísérleti zenei programjai, a Kelet és Nyugat zenéinek transzformációi várják az érdeklődőket.

Egyszerre kiállítás és táncelőadás a német-svájci-magyar koprodukcióban megvalósuló FRIGHT FIGHT FLIGHT című darab, amit a nézők a silent diszkókra emlékeztető módon, fülhallgatóval követhetnek végig.  A bonni Bo-komplex Társulat és a berni T42 táncprojekt előadása rendhagyóan elegyíti a táncot a képző- és médiaművészettel. Az összművészeti produkció mindkét nap az Art Quarter Budapest pincéjében lesz látható.

Látható lesz a The Great Globe című nemzetközi kiállítás, melynek kerettörténetét James Wylde, egy 19. századi kartográfus által tervezett georáma, a Great Globe adja, amely egy 20 méter átmérőjű, „konkáv” földgolyó volt.

Az aqb udvarán az xtro realm művészcsoport terrafolding elnevezésű interaktív installációja előzetes, virtuális betekintést nyújt egy most készülő spekulatív szótárba.

A MeetLab, a Pro Progressione és Creative Code Budapest channeling – Art&Tech című gyűjtőkiállításán és szakmai beszélgetésén a technológiákat kreatívan használó művészeknek rendezett workshopon született projektekkel és alkotóikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A programsorozatot Yosi Horikawa japán hangművész koncertje zárja a Spatial Sound Institute-ban.

Részletes program a facebookon.

A programok a Fright Fight Flight című táncelőadást kivéve ingyenesen látogathatók.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket