dunszt.sk

kultmag

Évadot hirdetett a budapesti Nemzeti Színház

Tíz bemutatót ígér a budapesti Nemzeti Színház következő évada, melyek közül négyet – Rocco és fivérei, Tartuffe, A vihar és a Tizenhárom almafa – a nagyszínpadon, hármat – Médeia, Macskajáték és Leander és Lenszirom – a Gobbi Hilda Színpadon, két darabot – A súgó és az Egy előre bejelentett gyilkosság története – pedig a Kaszás Attila Teremben állítanak színpadra. A Kodály-módszer című előadást a Nemzeti Színház és a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közös produkciójaként 2020 nyarán mutatják be.

Vidnyánszky Attila, a budapesti Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében két előadást, a Rocco és fivéreit, valamint a Tizenhárom almafát láthatja a közönség. Előbbit Luchino Visconti 1960-as filmdrámájának adaptációjaként idén szeptemberben viszik színre, az utóbbit pedig Wass Albert azonos című történelmi kisregénye nyomán a jövő év márciusában.

Eirik Stubø, a stockholmi Királyi Drámai Színház igazgatójának rendezésében Europidész Médeia című tragédiáját Szűcs Nelli (Médeia) és Trill Zsolt (Iaszón) főszereplésével állítják színpadra.

Molière Tartuffe című komédiájának premierjét idén októberben tartják David Doiasvili rendezésében. A teátrum korábbi repertoárjaiban a grúz direktor Szentivánéji álom és a Cyrano de Bergerac című rendezései is szerepeltek.

Shakespeare Vihar című drámáját decemberi bemutatóval a lengyel Andrzej Bubień rendezésében tűzik műsorra.

Szász János rendezésében mutatják be Örkény István Macskajáték című darabját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével. A bemutató tervezett időpontja december.

Berettyán Nándor A súgó című darabját a szerző rendezésében a jövő év januárjában, Gabriel García Márquez Egy előre bejelentett gyilkosság története című művét pedig – szintén Berettyán rendezésében – márciusban állítják színpadra a Kaszás Attila Teremben.

Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című meséjét 2020 májusában Márkó Eszter viszi a Gobbi Hilda Színpadra, Vecsei H. Miklós Kodály-módszer című zenés darabját pedig jövő nyáron ifj. Vidányánszky Attila rendezésében láthatja majd a közönség.

Bővebb információval a teátrum hivatalos oldala szolgál.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket