dunszt.sk

kultmag

Jubileumi évadra készül a Szentendrei Teátrum

50 évvel ezelőtt, 1969-ben fiatal színészhallgatók ötlete nyomán alakult a Szentendrei Teátrum, amelynek jubileumi évadában kiemelt szerepet kapnak a Friss program előadásai, emellett lesz operagála, és a teátrum
fennállása óta először együttműködnek az Ételt az Életért Alapítvánnyal is.

Az idei évad háziasszonya Gubik Petra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) végzős hallgatója lesz, aki A hentes lánya című zenés monodrámában is feltűnik majd. Az ősbemutató rendezője Szokol Judit, az SZFE frissen végzett hallgatója, aki színpadra állítja Molnár Ferenc klasszikusát, a Liliomot is.  Szokol Judit a teátrum sajtótájékoztatóján elmondta, hogy A hentes lánya történetében – amely Jurás Jenő Ne szakítson félbe című monodrámájából építkezik – a főszereplőnek megkérik a kezét, de túl kicsi rá a gyűrű, és innentől indulnak a bonyodalmak. Gubik Petra kiemelte, hogy egyedülálló feladat volt számára ez a „monomusical”, amelyben kortárs populáris dalokat hallhat a közönség.

Fotó: Gordon Eszter


Az évad Dan Gordon Becéző szavak című darabjával veszi kezdetét. Az Orlai Produkciós Irodával közös előadás bemutatója július 5-én lesz Szentendrén. A produkcióban színpadra lép Hernádi Judit, Péter Kata, Gyabronka József, Horváth Illés és Cseh Judit, a rendező Kocsis Gergő. A Szentendrei Teátrum idei műsorában szerepel még Balázs Ágnes Petőfi-játék című zenés darabjának ősbemutatója, amelyet augusztus elején tartanak. Szentendrén vendégeskedik a Sztalker csoport is: Vecsei H. Miklós új fordításában, Vízkereszt, vagy igazából mindegy címmel állítja színpadra ifj. Vidnyánszky Attila Shakespeare vígjátékát. A Friss program vendégelőadása lesz még a kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar III. évfolyamának vizsgaelőadása, Hamvas Béla Ördöngösök című művének színpadi adaptációja, valamint Szabó Kimmel Tamás Széttépve című koncertszínházi előadása is várja az érdeklődőket.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket