dunszt.sk

kultmag

Zenei-irodalmi sorozat indul az A38 Hajón

Bookline B-oldal címmel indít új zenei-irodalmi sorozatot a Bookline online könyváruház és a budapesti A38 Hajó kulturális rendezvényközpont. Az esemény május 22-én veszi kezdetét, és egészen a nyár végéig tart majd. A kéthetente megvalósuló kulturális esteken a kortárs magyar könnyűzene dalszerző-előadói adnak akusztikus koncertet, és mesélnek kedvenc olvasmányélményeikről.

Az esemény – melyben egyszerre vegyül a koncert és a könyvklub műfaja – célja, hogy közönsége közelebb kerüljön a zenészekhez, általuk pedig a bemutatott könyvekhez is. A program első részében az előadó saját dalait adja elő, ezt követi a könyvismertető, melyet újabb koncertrészlet zár kerekre.

A rendezvény első vendége Zanzinger, aki zenéjében az amerikai folkot ötvözi a modern európai hagyományokkal. A budapesti énekes-dalszerző a két koncertrészlet között Philip Roth: Akárki című könyvéről szerzett olvasási élményeiről számol majd be.

A programsorozat alkalmain Szabó Benedek, Jónás Vera, Egyedi Péter, a Lázár tesók, Barkóczi Noémi, a The Devil’s Trade, Petruska és Sallai László is színpadra lép, és mutatja be Kurt Vonnegut, Nick Hornby, Tolnai Ottó, Charles Bukowski, Anthony Burgess és Lanczkor Gábor egy-egy kötetét.

A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Helyfoglalásra az A38 Hajó honlapján van lehetőség.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket