dunszt.sk

kultmag

Kusza idő – At Home

Május 25-én 18 órakor nyílik meg The Tangle of Time / V spleti času / Kusza idő címmel Serge Marchetta (Kanada) és Masha Ryskin (USA) közös kiállítása a somorjai AT HOME GALLERY-ben.

Serge Marchetta és Masha Ryskin az utóbbi nyolc év során együtt hoztak létre műveket, murális alkotásokat és installációkat. Közös munkáikat az USA, Kanada és Európa számos galériájában kiállították, és olyan gyűjtemények részét képezik, mint a Maison de la Culture Maisonneuve (Kanada) és a Fiskars Artist Cooperative (Finnország). Mindemellett több nemzetközi alkotói rezidensprogramban is részt vettek.

Alkotásmódjuk a hely és az áthelyezés keltette érzések vizsgálatából indul ki, műveiket a minimalista és az absztrakt expresszionista hagyományok újragondolása jellemzi. A táj elemeivel és architektúrájával végzett munka során a nézőkben a környezet finomszerkezetét próbálják meg tudatosítani, teret kívánnak adni az elmélkedésnek és a reflexiónak.

A Kusza idő a zsinagóga teréről és történetéről folytatott beszéd. Az architektonikus elemeket a múltról és a jelenről, az elmúlásról és a változatlanságról való gondolkodásként használja.

A kiállítás június 30-ig tekinthető meg (az esemény Facebook-eseménye).

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket