dunszt.sk

kultmag

Tizedszer is Budapest Folk Fest

A Fonó Budai Zeneház tizedik alkalommal rendezi meg a Budapest Folk Fest elnevezésű hagyományőrző fesztivált. A Fonó nonprofit szervezet mellett idén a Hagyományok Háza is bekapcsolódott a május 22-től 25-ig tartó esemény rendezésébe.

A fesztivál a főváros négy helyszínén zajlik majd: a Fonó Budai Zeneházban, a Hagyományok Házában, a Kobuci Kertben és a Trip hajón. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az etnikai kisebbségek európai társadalmakra gyakorolt hatására, különös tekintettel annak zenei vonatkozására.

A négynapos esemény megnyitóját táncház követi, ahol a résztvevőknek alkalmuk nyílik, hogy elsajátítsák a szilágysági táncok alapját és mozdulatait. Az est alatt a Bazseva és a Dalinda zenekar húzza majd a talpalávalót.

A hazai előadók mellett, a Kisebbségek Hangjai elnevezésű projekt keretében külföldi együttesek is színpadra lépnek, így például a Belgiumból érkező Refugees for Refugees (Menekültek a menekültekért), a szlovéniai Goran Bojčevski Quartet és Klarisa Jovanović & Della Segodba, a francia Juan De Lerida, az olasz SuRealistas, a szerb Marko Markovic Brass Band és a máltai Tribali nevű formáció is.

Az esemény teljes programját a Fonó hivatalos honlapján, illetve Facebook-oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket