dunszt.sk

kultmag

A mozikban Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Fájdalom és dicsőség

Ma este debütál a hazai mozikban Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Fájdalom és dicsőség, amelyet korábban a rendező meghatározó életművének összegző darabjaként definiáltak.

Minderre alighanem az is utal, hogy a film főhőse szintén filmrendező, aki önmagát a múltján keresztül kísérli meg értelmezni, miközben megpróbálja újraértékelni korábbi alkotásait, felidézni egykori kapcsolatait, ezáltal pedig a jelenében kialakult krízist kezelni.

A film története szerint Salvador Mallo filmrendező élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott évekre. Gyermekkora a hatvanas években, családja kivándorlása egy jobb élet reményében és a letelepedés egy spanyol faluban, az első vágyakozások és az első már felnőttkori szerelem a pezsgő Madridban a nyolcvanas években, a szakítás fájdalma, miközben továbbra is szétfeszítik a heves érzelmek, ahogy az írást kezdi el alkalmazni terápiaként, hogy felejtsen, ahogy felfedezi a mozi varázsát, és az üresség, az a végtelen üresség, amely meggátolja, hogy továbbra is filmeket készítsen.

Fotó: Sony Pictures Classics

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket