dunszt.sk

kultmag

A Bécsi Ünnepi Heteken kerül bemutatásra Tarr Béla legújabb produkciója

A Bécsi Ünnepi Hetek keretében kerül bemutatásra Tarr Béla legújabb művészeti produkciója, a Missing People, amely kirekesztettséggel és a hajléktalanság tematikáját járja körül. A projekt a rendezvény Bécs Múzeumi negyedének E csarnokában lesz megtekinthető június 13-án.

Tarr Béla a korábban, 2017-ben az amszterdami Eye Filmmúzeumban bemutatott Till The End of the World (A világ végéig) című kiállításának folytatásaként is értelmezhető a Hiányzó emberek. A produkció Tarr már ismert formanyelvét használva a performansz és az installáció határmezsgyéjén mozgó művészeti alkotás. Maga a rendező a következőképp nyilatkozott a produkcióról:

„Nem tudom, mi ez. De biztos, hogy nem film, nem kiállítás, nem színház, nem koncert, talán egyfajta vizuális költemény a hiányzó emberekről” Tarr Béla a projekt munkálatai során közel kétszáz bécsi otthontalannal dolgozott együtt, hogy a „hiányzó emberek” újra láthatóvá válhassanak a társadalom számára, főként egy olyan városban, amely a  világ egyik legmagasabb életszínvonalát nyújtja a lakók számára.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket