dunszt.sk

kultmag

Orálbrutál műsor a TÁP Színház segítéséért

Idén is bulival zárja az évadot a „rossz színház” felkent társulata: június 15-én, az A38 Hajón pofátlan előadásrészletek és hanyatló bítek segítségével szállhatnak bele két lábbal a színházi közízlésbe az érdeklődők. Jó hír, hogy a jegyvásárlók most is támogathatják a TÁP-ot a létfenntartásban.

Fotók: Dömölky Dániel

Idén is támogathatod a TÁP Színházat, akik ezt a gesztust a sokatmondó című, minden bizonnyal színvonalas esttel, a Frau TÁP – orálbrutál / Bizergáld a mizergámat! produkcióval hálálják meg. Június 15-én, szombaton várnak mindenkit az A38 Hajóra, most már évek óta szokásos, hajnalig tartó bulijukra. A bevételt a társulat továbbélésére fordítják.

Az idei esemény központi témája a nő, ami nem véletlen, hiszen az utóbbi évadokban egyre több női rendezővel és témával dolgozik a Táp (Znajkay Zsófia: Ölében én és rendezői változata, Nagy Lili: Kasimir és Karoline) Legutóbbi előadásuk, a Papp Bojána rendezésében és Törőcsik Franciska főszereplésével színre vitt Anonyma / Nő háborúban monodráma például arra keresi a választ, hogyan válik a női test háborús eszközzé, mi a nő szerepe a történelemben. Ebből a darabból is láthatnak majd részleteket a bizergáló buli résztvevői.

Az orálbrutál észvesztés 18 órakor indul, az Anonyma / Nő háborúban mellett a társulat egyik klasszikus előadásából, a rossz színház csimborasszójából, vagyis a Minden rossz varietéből is ízelítőt kapunk. A kulturális élvezetek után zenés-táncos mulatságon szabadul el a pokol: a színészegyüttes Pink Mojos and The Fuckfaces koncertjével indul a zenei program, amit exklúzív dj-szettek követnek: a nagyszínpadon Jordán Adél színésznő és Székely Kriszta színházi rendező zenei válogatására mozoghat a közönség, az orrbárban Dj Higany és DJ Vajdai Vilma (alias Vajdai Vilmos az alapító-társulatvezető) kizárólag női előadókat pörgetnek.

A TÁPosok mint mindig, most is pofátlanul bánnak majd a színházi eszközökkel. Szókimondóak lesznek, anarchisták, most sem tisztelik a szabályokat, dadaista őrületben fogják feszegetni a saját határaikat – pláne a nézőkét. A TÁP ugyanis a rossz színházban hisz: rossznak lenni jó, felszabadító! Teszi mindezt több, mint 25 éve: tavaly ősszel ünnepelte negyedszázados jubileumát a ma is fiatalos dekadenciával dolgozó csapat.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket