dunszt.sk

kultmag

Vissza a feladónak! – színdarab Bukowski regénye alapján

Vissza a feladónak!  címmel egyfelvonásos sztereodrámát mutatnak be június 3-án (hétfőn) a TRIP Hajón. A Charles Bukowski Posta című regénye alapján készült darabot a Szegedi Nemzeti Színház vitte színre. A színházi előadást a szóban forgó regény kötetbemutatója előzi majd meg a Helikon Kiadó szervezésében. A színházat pedig egy Bukowski after party követi Doktor Pepperrel, vagyis Bukowski magyarhangjával.

Charles Bukowskinak magyarországi népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Posta harmadik kiadását éli meg Magyarországon. A Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongó tagozatát, Bánvölgyi Tamást, Tóth Ádámot és Hajdú Róbertet is ez a Bukowski-mű ihlette meg: ők találták ki és vitték színpadra a darabot, amelyet Pritz Péter fordítása alapján Miklós Krisztián írt és Czene Zoltán rendezett. A rendhagyó technikai megoldásokért (az éterből további szereplők kapcsolódnak be az előadásba) Dancsó Krisztián hangmérnök felelt. Az alkotók a háromszereplős, egy órás előadást „kevert műfajú” darabként jellemzik: egyszerre stand up, önéletrajzi road movie és kocsmaszínházi produkció.

Az előadás előtt az Anima Sound System igazgatója és irodalomtudósa, Prieger Zsolt beszélget az alkotókkal és a Bukowski-életműsorozat fordítójával a darab születéséről, az íróhoz fűződő viszonyukról és magáról a regényről.

Elővételes jegyár: 2200 Ft és 2800 Ft között
A rendezvény napján, a helyszínen: 2800 Ft


Online jegyvásárlás itt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket