dunszt.sk

kultmag

Kezdődik a 30. Budapesti Bach-hét

Június 3.-9. között zajlik Budapesten a Deák téri evangélikus templomban az immár harminc éves hagyományokkal rendelkező Budapesti Bach-hét. A barokk legkiemelkedőbb zeneművészének örökségét hét tematikus esten át mutatják be. A koncertek naponta 19:00 órakor kezdődnek.

A ma esti nyitóhangverseny a h-moll mise lesz, melyet Dr. Kamp Salamon vezényel majd, a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Lutheránia Énekkar, valamint   Zemlényi Eszter szoprán, Németh Judit  alt, Farkas András  tenor és Jekl László  basszus közreműködésével.

A keddi Orgonaesten Kálmán Attila (Leonberg, Németország) előadásában hangzik el a G-dúr prelúdium és fúga, O Mensch, bewein dein Sünde groß és még sok más zenemű.

A szerdai Kamaraest műsorán többek között az Ittzés Gergely által átdolgozott c-moll lantszvit és G-dúr csellószvit szerepel, valamint két korálelőjáték a Neumeister-gyűjteményből. Ittzés Gergely fuvolán, Finta Gergely orgonán játszik.

Stitched Panorama

A csütörtöki Hegedűesten Ábrahám Márta ad elő két szólószonátát.

Pénteken ismét Orgonaestre kerül sor: a németországi Christoph Bossert ad elő a 17 lipcsei korálból, hat tételt a Das wohltemperiertes Klavier I. kötetéből, három korálelőjátékot a Neumeister-gyűjteményből, az F-dúr tokkáta és fúgát.

A szombati Kamaraesten Dobozy Borbála  (csembaló), Elek Szilvia (csembaló) és Aura Musicale játszik majd három versenyművet két csembalóra és vonósokra. Az est művészeti vezetője Máté Balázs.

A vasárnapi Oratóriumesten kerül sor a záróhangversenyre, melyen a hétfői nyitóhangverseny h-moll miséjét ismétlik meg.

A belépés minden előadásra díjtalan.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket