dunszt.sk

kultmag

Mozikban Elton John életrajzi filmje, a Rocketman

A napokban érkezik a mozikba Dexter Fletcher rendezésében Elton John életét és zenés karrierjét feldolgozó film, a Rocketman.

A film története Reginald Dwight átalakulását tárja fel, ahogy a félénk és kissé visszahúzódó gyerekből a zeneipar egyik legnagyobb hatású zongoristája vált. Bár a film nagyban merít Elton John zenei pályájának eseményeiből, az alkotás a fikció és a valóság mezsgyéjén mozog. A film főszerepében Taron Egerton, és a Trónok harca sztárja, Richard Madden látható.

A Rocketman ugyanakkor egyben egy tisztelgés is Elton John életműve előtt, hiszen a produkcióban felcsendülnek a zenész legismertebb szerzeményei is. Oroszországban sajnálatos módon azonban már a premier előtt cenzúrázták a filmet a Rocketman több homoszexuális tartalmára. Az országban a közelmúltban fogadtak el jogszabályozást arra vonatkozóan, hogy a 16 éves korhatár besorolást kapott filmek nem jeleníthetnek meg LMBT tartalmú képsorokat.

A filmet a moszkvai nézőközönség tehát mindössze egy moziban tekintheti meg cenzúrázatlanul. A magyarországi premierre két nap múlva, június 6-án kerül sor.

Fotó: Paramount Pictures

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket