dunszt.sk

kultmag

Székely Csaba drámája először Magyarországon

Magyarországon először láthatja a közönség Székely Csaba Öröm és boldogság című drámájának színpadi változatát. A szöveg érzékeny téma fanyar humorú feldolgozására vállalkozik: az erdélyi magyar melegek életéről szól.

A Spirit Színház június 20-án mutatja be a darabot, többek közt Hegyi Barbara, Jerger Balázs és Jantyik Csaba főszereplésével, Czeizel Gábor rendezésében. Ahogyan azt a kiemelkedő sikerű Bánya-trilógia népszerű szerzőjétől már megszoktuk, most is finom tónusú jellemábrázolással, szeretetteljes iróniával mutatja be karaktereinek sorsát, akik közt van értelmiségi és falusi, nő, férfi, idős és fiatal is.

A történet középpontjában olyan emberek állnak, akik kisebbséget jelentenek a kisebbség között is. „Annyira elkezdett felerősödni az utóbbi időben az idegengyűlölet és másság iránti elutasítás, hogy megpróbáltam megfejteni, miért ilyenek az emberek – mesélte az író a darab keletkezéséről. – Arra a következtetésre jutottam, hogy leginkább az ismeretlentől félnek, azzal lehet legjobban riogatni őket, amivel nem találkoztak.”

A bemutató után ebben az évadban még négyszer lesz látható az Öröm és boldogság a Spirit Színház NYÁRI JÁTÉKOK 2019 során: június 21-én, 22-én, illetve augusztus 30-án és 31-én.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket