dunszt.sk

kultmag

Julien könyve – ősbemutató

Szlovákia egyik legismertebb zongoristája, Skuta Miklós regényt írt. A kötet ősbemutatója június 13-án (csütörtökön) lesz 18 órai kezdéssel a somorjai Moziban. Az első könyves szerzővel a kötet szerkesztője, Csanda Gábor beszélget.

„Az ember és a világ viszonya, az emberi viselkedésmodellek behatárolhatósága és az emberi elme szabadságának, illetve megkötöttségének korlátjai. Organikus része vagyunk-e a világegyetemnek, vagy attól független, önellátó teremtményekként jelentünk meg az univerzumban? A két lehetőség két teljesen különböző életvitelt kívánna meg. Az egyik, ahol döntéseink a saját akaratunk eszközei,
életünk formálásához, a másik, amikor döntéseink egy magasabb rendet szolgálnak, függetlenül hitünktől, akaratunktól, meggyőződésünktől. Eldönthetjük, hogy szeretni fogunk, vagy nem? Akaratunktól függ-e, hogy kinek az illata, szeme, haja, bőre lesz számunkra vonzó, és kié nem? Lehet-e akarattal, vagy esetleg parancsra nem szeretni? Ezekkel a kérdésekkel szembesülnek Julien könyvének főszereplői” – olvasható a kötet fülszövegében.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket