dunszt.sk

kultmag

Metálkoncertek Budapesten

Ma este, július 12-én este hattól a budapesti Barba Negrában a metálzenéé lesz a főszerep. A svéd Amon Amarth 2019-es Berserker című lemezét mutatja be, az est kiemelt vendége a floridai Trivium lesz. Jegyek a helyszínen még elérhetők lesznek.

A Trivium zenekart 2000-ben alapították Floridában, kezdetben metalcore zenét játszottak. Első nagylemezük az Ascendance volt 2005-ben, amely nemzetközi ismertséget és számos díjat hozott a zenekarnak. 2018-ban a legjobb metálcsapatnak járo Grammyra jelölték őket.

A Trivium legfrissebb megjelenése, májusból

Az Amon Amarth 1992-ben alakult a svédországi Tumbában. Szövegviláguk erősen merít az északi mitológiából és mondavilágból, ez a 2016-os Jomsviking konceptalbumon csúcsosodott ki.  Műfajukról Johan Hegg frontember így nyilatkozott: „Death metalt játszunk. Vikingekről énekelünk, úgyhogy néhányan ezt viking metálnak nevezik, de ez nem igazán értelmezhető. Nem tudom elképzelni, mi közük lehet a vikingeknek a metálhoz, már a kardokat és egyéb fémeszközöket leszámítva. Ami a zenéjüket illeti, szerintem inkább fura sípokon és ritmusdobokon játszottak, vagy valami ilyesmi.”

Az Amon Amarth videoklipje legújabb, Berserker lemezükről

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket