dunszt.sk

kultmag

Csuk és Gek – apatúra

Különleges bemutatóra készül a Dialóg nonprofit szervezet és a Symbol polgári társulás a lévai Reviczky Házban 2019. június 29-én: Forgács Miklós és Forgács András szerzői koncertszínházi bemutatójára. Az előadás címe és ihletője egy szovjet ifjúsági regény, melynek címe Csuk és Gek.

Egy testvérpár egymást marcangoló gyerekkori viszálya és apakeresése a történet alapmotívuma. De nem csak Csuk és Gek indul el a távolban dolgozó apa után, hanem Miklós és András is az apát keresi – múltban, jelenben, jövőben. Szövegben, játékban és zenében. Az apa hiánya az identitás meghatározásának zavarát, a hovatartozás és a hova nem tartozás kérdését, az állandó útonlevés, a céltévesztés és a reménytelen hazatalálás helyzeteit járja körbe. Személyes, már-már intim módon önfeltárulkozó előadást láthatnak azok, akik a Reviczky Házban befizetnek egy apatúrára, a túravezetők pedig a Forgácsok lesznek.

A Csuk és Gek írója, rendezője, ahogy szereplője is Forgács Miklós és öccse, Forgács András. Forgács Miklós a Thália Színház dramaturgja, idén tavasszal jelent meg verseskötete Latex búslakodó címmel. Az előadás jelmezeit Gadus Erika tervezte, dramaturg Varga Emese. Az előadás a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával jött létre, az előadás létrehozásában segítséget nyújtott a lévai Reviczky Társulás. 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket