dunszt.sk

kultmag

Elhunyt Radnai Annamária

Június 28-án, pénteken 55 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Radnai Annamária dramaturg, műfordító, egyetemi docens. Radnai Annamária a színházművészet doktora, a budapesti Katona József Színház társulatának tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára és Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője volt.

Fotó: Horváth Judit (Kép forrása: Színházi Kritikusok Céhe Fb-oldala)

Férje, barátai, tanítványai, kollégái gyászolják, a Katona József Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem saját halottjának tekinti, derül ki a család, az egyetem és a színház közleményéből. Mint írják, játékos képzeletét, eredeti humorát és analitikus gondolkodását állította szolgálatba neves rendezők mellett, színpadon és filmen egyaránt, szerteágazó és gazdag életművet hagyva maga után.

Termékeny alkotói munkájáról számos színházi szövegkönyv a tanúskodik, angol és orosz nyelvből való színműfordításait rendszeresen műsorra tűzik a színházak. A Színházi Dramaturgok Céhének sok éven át elnöke, dokumentum-és filmíró tevékenységét számos filmes díjjal ismerték el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket