dunszt.sk

kultmag

Pozsonyi Street Art Fesztivál – művészettel az erőszak ellen

A Pozsonyi Street Art Fesztivál kilencedik évada a forgalmas Széplak utcán (Obchodná) túl a Posta utcában (Poštová), a Kunyhó utcában (Búdkova), valamint a Szlovák Nemzeti Felkelés terén (Námestie SNP) zajlik majd június 29-én. Az esemény alatt több szlovák street art művész mellett a magyarországi Mr. Zero is alkot a főváros utcáin.

Közép-Európa legnagyobb street art alkotása a pozsonyi Kyjev hotel falán. A 17 hegymászó közreműködésével készült mű ötletgazdája Lousy Aber, szlovák fotográfus.

A korábbi fesztiválokkal ellentétben újdonságnak számít, hogy a rendezvény idén tematikus, mellyel az erőszak elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet.

„A művészeknek ennek ellenére sem szabjuk meg, mit alkossanak, csupán a témakör adott. Az alkotói szabadságot továbbra is fontosnak tartjuk” – húzta alá Renaud Devaliere, a rendezvény egyik szervezője.

A fesztivál kísérőprogramja a Koncert az erőszak ellen című esemény, amely június 29-én 17.00-kor veszi kezdetét a Szlovák Nemzeti Felkelés terén.

„A Koncert az erőszak ellen egy spontán véleménynyilvánítás részünkről. Nem érdekünk tüntetést szervezni, csupán zenével és művészettel szeretnénk kifejezni tiltakozásunkat” – áll a szervezők nyilatkozata a fesztivál hivatalos oldalán.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket