dunszt.sk

kultmag

Mert minden jogunk megvan ahhoz, hogy szerelmesek lehessünk

A Spirit Színházban látható először Magyarországon Martin Sherman humorral átszőtt, őszinte és igaz drámája, a Sodrásban. A bemutatót 2019. július 5-én tartják, a darab szerepeit Perjés János, Virág Péter és Magyar Vazul játsszák, Szarka János rendezésében.

Martin Sherman a világ egyik legismertebb, melegségét nyíltan vállaló dráma- és forgatókönyvírója, aki idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Magyarországon a Rose című írásából készült előadással találkozhattak eddig a színházlátogatók. A 2017-ben bemutatott Sodrásban (Gently down the Stream) hatalmas sikert aratott a New York-i és londoni premiereken, és most a Spirit Színházban láthatja a magyar közönség először a Nyári Játékok eseménysorozat keretén belül.

A nemzetközi sikereket magáénak tudó előadás a melegség 20. századi történetének áttekintése, egy idős zongorista és egy nála jóval fiatalabb joghallgató megismerkedésén keresztül. A darab nemcsak egy kisebbség elfogadásáról szól, hanem a korosztályok közti párbeszéd fontosságára is igyekszik felhívni a figyelmet.

Perjés János, a színház alapító-művészigazgatója az alábbiakat nyilatkozta a darabbal kapcsolatban:

„Számunkra nagyon fontos a másság gondolatvilágát megmutatni az előadásainkban. Ráadásul a melegség csak egy hívószó, hiszen ezen témát más aspektusokból igyekszünk láttatni a nemrég bemutatott Székely Csaba: Öröm és boldogság című drámájában, David Stevens: Mennyit érünk? című darabjában vagy épp Oscar Wild: Dorian Gray című alkotásában.”

Az előadások megtekinthetőek 2019. július 5., 6., 7., illetve augusztus 28., 29., 30-án, ugyanakkor a későbbiekben a darab a Spirit Színház repertoárján marad.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket