dunszt.sk

kultmag

Évtizedek után folytathatják a népszerű sorozatot

A BBC szerint minden idők második legnépszerűbb brit sitcomja talán folytatódhat, derült ki egy nem megerősített forrásból. A Fekete Vipera (Blackadder) stábja, köztük Rowan Atkinson (Mr. Bean), Hugh Laurie (Dr. House), Tony Robinson és Stephen Fry a Sun egyik informátora szerint összeült, hogy megfontolják egy ötödik évad elkészítését. Igaz, mindezt hivatalos bejelentés még nem követte, pletykák pedig korábban is felröppentek a kultikus sorozat folytatásáról.

Képek forrása: imdb.com

A Fekete Vipera sitcom eredetileg a BBC-n futott 1983 és 1989 között, összesen négy évadot ért meg. Szűkebb műfaját tekintve történelemparódia, melynek a brit történelem áll a középpontjában. Az egyes évadok más-más történelmi korban játszódnak, más-más szereplőkkel, miközben a különböző karaktereket ugyanazok a színészek alakítják. A sorozathoz készültek extra részek is, de ezekből is a 2000-es Vissza és előre (Back and Forth) volt az utolsó, így különösen nagy szó lenne egy ötödik évad leforgatása.

Képek forrása: imdb.com

Atkinson, Richard Curtis rendező- és szerzőtársa hihetetlen lelkesedéssel vetette bele magát az új évad megírásába, már ha hihetünk a forrásnak. Mindenesetre Curtis egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, hogy ha esetleg folytatnák a sorozatot, a következő évad mindenképpen napjainkban játszódna, ez pedig egybevág azzal, amit a Sun informátora mesélt a tervekről. Akár így lesz, akár úgy, hamarosan kiderül.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket