dunszt.sk

kultmag

Újabb ikonikus művet visz képernyőre a Netflix

Neil Gaiman alkotását több sikertelen próbálkozás után tartották megfilmesíthetetlennek. Most a Guardian szerint a Netflixszel egyeztek meg egy 11 epizódos Sandman-sorozat forgatásáról, a közlemény szerint „szoros együttműködésben a Warner Brosszal”.

Épp harminc éve jelent meg az első képregény, melyben Morpheus, az Álom kiszabadul hetven éves fogságából. Ő a Sandman, azaz Homokember vagy Álommanó, a nyugati folklór jellegzetes figurája. A történet, mely az ezredfordulón és a reneszánsz korban játszódik, az ő és testvéreinek küzdelmeit meséli el – a Végtelen testvérekét, köztük a Halállal, a Vággyal és a Végzettel. A sorozat 75 számot ért meg. Utoljára 2016-ban Joseph Gordon-Levitt próbálta meg filmre vinni, ő viszont „kreatív okok” miatt szakított a stúdiójával, így a projekttel is.

A Netflix „modern mítoszok és dark fantasy részletgazdag elegyének” nevezte a történetet, „melyben a kortárs fikció, a történelmi dráma és a legendák tökéletesen egybesimulnak. Az első epizódot Gaiman írja majd, Alan Heinberg sorozatfelelőssel és David S. Goyerrel együttműködve. A szerző nemrég fejezte be a Terry Pratchett-tel közös Elveszett próféciák forgatását; a Sandmanről pedig azt nyilatkozta, hogy az első évad csak a Noktürnök és prelűdök (Nocturnes and Preludes) cselekményét öleli majd fel – ez az első nyolc képregényszám könyvváltozata.

Gaiman a Twitterén azt írta, „remélem, amit televízió képernyőjén hozunk létre, éppen annyira személyes és valódi lesz, mint az eredeti képregény.” Azt mondta, ennek a sorozatnak az elkészítésében kevésbé fog rész venni, mint az Elveszett próféciákban, amelynek  ő volt a sorozatfelelőse, viszont sokkal szorosabban fog együttműködni, mint a Starz-féle Amerika istenek (American Gods) adaptációjában, melynek a producere volt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket