dunszt.sk

kultmag

Czukor Balázsról szól az AlkalMáté Trupp idei bemutatója

Czukor Balázs színművészről szól az AlkalMáté Trupp idei bemutatója. Az előadást, amelyben ismét egy osztálytársukról vallanak a legendás Máté-Horvai-színészosztály tagjai, csütörtöktől vasárnapig összesen hét alkalommal játsszák a Jurányi Házban.

Máté Gábor és Horvai István 2003-ban végzett színészosztálya minden évben találkozik, és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. Az első években három különböző előadás született, majd 2007-ben sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozzák fel.

„Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség” – mondta korábban Máté Gábor, hozzátéve: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy a munka 14 évig fog tartani. Véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, amely minden évben elkészül az osztályról.

A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. „Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart” – nyilatkozta Máté Gábor.

A tizenharmadik produkció címszereplője – az utolsó tavalyi előadást követő sorsolás nyomán – Czukor Balázs színművész. Eddig Járó Zsuzsáról, Szandtner Annáról, Kovács Patríciáról, Máthé Zsoltról, Mészáros Mátéról, Péter Katáról, Száraz Dénesről, Gál Kristófról, Dömötör Andrásról, Mészáros Béláról, Vajda Milánról és Fenyő Ivánról készült előadás.

Czukor Balázs a készülő előadás kapcsán elmondta: örülne neki, ha az ő életeseményei tükrében valami lényeges dologról beszélnének, és az ő személyén kívül, vagy annak mentén találnának valami olyan problematikát, amely a többieket is érinti.

Az előadást a csütörtök esti bemutató után péntektől vasárnapig naponta kétszer játsszák a Jurányi Házban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket