dunszt.sk

kultmag

Down-szindrómás színészé a főszerep a legújabb sikerfilmben

Zack Gottsagen, Down-szindrómás színész játssza a főszerepet a The Peanut Butter Falcon című kalandfilmben. A történet szerint a fiatal férfi elszökik a szanatóriumból, hogy valóra váltsa álmát, és professzionális birkózóvá váljon. Utazásai során egy piti csalóval köt barátságot, aki a férfi edzőjévé és segítővé lesz. A filmben Dakota Johnson és Shia LaBeouf is szerepet kapott, előbbi a főszereplő ápolóját, utóbbi pedig bajtársát alakítja majd.

A film egyike azon kevés hollywoodi filmeknek, amely főszereplőjét egy Down-szindrómás színész alakítja. Tyler Nilson és Michael Schwartz, a film szövegkönyvének írói egy nyári táborban találkoztak Gottsagennel. A férfi ekkor mesélt a két rendezőnek nagy álmáról, hogy színész lehessen.

„Egy éven keresztül írtuk a film szövegkönyvét. Olyat szerettünk volna alkotni, amelyben a lehető legjobban meg tudja mutatni, ki ő valójában – egy ember tele reményekkel, álmokkal és célokkal. Egy ember, aki nálam mélyebb érzésekre képes” – mondta Nilson.

A film hatalmas pozitív visszhangot kapott, száz százalékot érve el a Rotten Tomatoes, angol nyelvű, filmes kritikákat összegző oldalon.

Tommaso Boddi/Getty Images

„Kövesd a szíved és az álmaid. Először azonban iskolába kell járnod és tanulnod, sokat tanulnod” – tanácsolta Gottsagen azoknak, akik hozzá hasonló karrierre vágynak.

A film amerikai premierjét augusztus 9-én tartják, magyar bemutatóról egyelőre nem tudni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket