dunszt.sk

kultmag

„Westeros hatalmasra nőtt”

Mit szól a sorozat végéhez, mikor jön a következő kötet és hogy szolgál az egészsége? Ezt a három dolgot nem szabad George R. R. Martintól megkérdezni. Végül magától is megemlítette valamilyen formában, igaz, épp csak a rajongók legkínzóbb kérdéseire nem adott választ. A Trónok harca írójával a Guardian interjúzott.

A sorozat lezárásáról csak annyit mondott, „erről nem kellene beszélnünk”, de azt mondta, megkönnyebbült, hogy vége lett. “Volt jó néhány év, amikor, ha befejezem a következő kötetet, még a sorozat előtt jártam volna, és ez hatalmas stresszt jelentett. (…) De most, hogy a filmsorozat lezárult, újra a saját tempómban dolgozhatok, és ez felszabadít. ” Azt is elárulta, “jobb napjain” három-négy oldalt ír, de olyan is van, hogy semennyit, illetve hogy az utóbbi időszakban a Westerosban játszódó, de az eredeti könyvsorozat cselekményéhez nem vagy lazán kapcsolódó spinoffokkal foglalkozott elsősorban. Ennél konkrétabbat nem mondott arról, mikor lesz kész A tél szelei (The Winds of Winter) című kötettel (amin már egy ideje dolgozik), de ebből kiindulva nem valószínű, hogy ez egyhamar bekövetkezik.

Azt is értékelte, milyen hatása volt a sorozatnak a regények népszerűségére, ezáltal az ő életére is. A családias hangulatban induló rajongói klubba, ahol az első rajongókat még név szerint ismerte, nem jár le többé. „Nem megyek olyan buliba, ahol végtelen sorokban állnak az emberek, és mind velem akar szelfizni. Ez már nem olyan szórakozás, mint régen volt; ez már munka.” Az internetes jelenléttől és a rajongói fórumok olvasgatásától is megtartóztatja magát, de ennél sokkal jobban fájlalja, hogy többé nem mehet be egy könyvesboltba, hogy békésen nézelődjön és vásároljon.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket