dunszt.sk

kultmag

Művészek a klímatudatosságért

Az összművészeti kezdeményezést írók, képzőművészek, slammerek, zenészek és színészek együttműködésével rendezik meg szeptember 19-én, a budapesti Trafó House-ban. Az esemény célja, hogy az emberek figyelmét az ökológiai katasztrófára, illetve az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára irányítsa.

Az est során olyan kérdésekre keresik majd a választ, mint például „meg tudjuk-e fékezni, vagy legalább le tudjuk-e lassítani a klímakatasztrófát, és ha igen, milyen eszközökkel? Mennyit tehetnek a nagyvállalatok és mennyit a magánember? Tényleg a természetet óvjuk, vagy csak a saját irhánkat mentjük, mikor környezetvédelemről beszélünk? Vajon megvalósítható utópia a fenntartható, nem növekedő gazdaság?”

#klimatudatossag, #muveszekaklimatudatossagertA Művészek a klímatudatosságért célja, hogy minél szélesebb körben hívjuk fel a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófa és az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára. A magyar művészek által elindított kihívássorozat az első klímatudatos lépések megtételét szeretné segíteni, a hatékonysága pedig rajtad is múlik! Tölts fel egy videót vagy írj ki egy mondatot, amiben kifejted, mi a te első/sokadik lépésed (pl. mostantól nem veszek palackozott vizet; lerakom a cigit; mától szelektíven gyűjtöm a hulladékot), s akár egy témához kapcsolódó művet is megoszthatsz itt, a posztoláskor pedig ne felejtsd el megjelölni azt a 2-3 embert, akit felkérsz, hogy vigye tovább a láncot! Köszönjük, hogy csatlakozol!"Kihívottak: Szendrői Csaba, Kemény Zsófi, Vera Jonas!(A filmeseket, fotósokat, iparművészeket és táncosokat véletlenül kihagytam, de ők is!)

Uverejnil používateľ Peter Závada Štvrtok 22. augusta 2019

A Művészek a klímatudatosságért első rendezvényén kortárs szerzők olvassák fel a témához többé-kevésbé kapcsolódó szövegeiket, így például Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás, Závada Péter és Zilahi Anna műveiből is hallhatnak részleteket.

A felolvasásokat kerekasztal-beszélgetés követi a környezettudatosságról, valamint arról, mit tehetünk, és meddig érdemes elmenni a változás érdekében.

A részvétel ingyenes, bővebb információt az esemény Facebook-oldalán érhetnek el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket