dunszt.sk

kultmag

Are you Free? 2019-ben is

Az Are you Free? az improvizált zene fesztiválja, ám ahogy az utóbbi években mindig, most is teret enged a kötöttebb műfajoknak. A 2019-es fesztiválon megfér egymás mellett a híres alternatív zenei KEXP stúdió egyik idei felfedezettje, a magyar The Qualitons, az észt zeneszerző, Veljo Tormis zenéjét egyedien feldolgozó Tormis Quartet és az improvizációt a végletekig kihasználó lengyel Backspace [augmented].

Tormis Quartet

A fesztiválon ott lesz a szlovák és cseh erőket felvonultató Szabó–Turcerová–Maceček trió, akik a fiatalság energiáit viszik bele zenéjükbe. Ugyanez elmondható az indie rock felé is vonzódó, virtuóz szaxofonos, Varga Dániel lengyel–magyar–horvát kvartettjéről is, akik friss, új, modern és kortárs jazz ihlette ötleteiket hozzák el a fesztiválra.

Szabó–Turcerová–Maceček

Izgalmas vállalkozás az akusztikus koncertek egy blokkba rendezése. Szakcsi Lakatos Béla különleges zongorajátéka egy újabb lépés lesz a cigány jazz útján, az előtte az Öcsi + Ko + Anti néven fellépő trió pedig a sok irányból érkező zenészek összjátéka okán válik érdekessé.

Szakcsi Lakatos Béla

A részletes program és a zenekarok bővebb ismertetője az Are you Free? fesztivál honlapján található.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket